In collaboration with Mountainreporters and Cewe I give my photos a story. I write about my own travel experiences and make several photo reports that are published online. In these articles even more photos pass by and I try to inspire others to go on the road too. All reports can be viewed below by clickong on the image.  
all stories are written in Dutch. For English, let your browsers translate automatically.
Senja in de winter is een ervaring om niet te vergeten. De afwisselende landschappen, het noorderlicht en de prachtige uitzichten maken het tot de ultime winter bestemming. Ga mee op fotoreis en bekijk waarom ook jij Senja een keer bezocht moet hebben!
Afgelopen herfst bezocht ik Fulufjället nationaal park. De prachtige waterval en de geweldige herfstkleuren maakt dat Fulufjället een van mijn favoriete nationale parken in Zweden is.
In maart dit jaar ben ik met mijn ouders en vriendin afgereisd naar de Lofoten in Noorwegen. Deze bestemming stond al een tijd hoog op mijn lijstje om ooit te bezoeken, en nu was het eindelijk zo ver. De populariteit van de Lofoten is in de afgelopen jaren onwijs toegenomen en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Jaarlijks brengen meer dan een half miljoen mensen een bezoek aan deze eilandengroep en ik kan mij goed voorstellen dat het in het hoogseizoen erg druk is. Dankzij de schoonheid van dit gebied kan ik het in het laagseizoen alsnog van harte aanbevelen. In deze fotoreportage geef ik een indruk van wat je kunt verwachten.
Afgelopen januari maakte ik een reis naar Zweeds Lapland. Tijdens mijn reis bezocht ik het havenstadje Luleå en verbleef ik een week in het kleine plaatsje Vuollerim. Hier heb ik een accommodatie geboekt omdat hier zeer weinig lichtvervuiling is en het mijn voornaamste doel is om het noorderlicht te aanschouwen. Dit fenomeen heb ik vorig jaar een keer eerder meegemaakt maar in zeer zwakke vorm. Ik hoopte het nu eens echt mee te maken.
In januari 2022 reis ik naar het noorderlicht in Zweeds Lapland. Onderweg bezoek ik het eeuwenoude stadscentrum Gammelstad en verken ik Luleå. Ik eindig mijn reis met spectaculair noorderlicht.
Dichtbij huis is het ook mooi - Deze stelling is zeker in Zweden waar. Op zo’n tien minuten rijden vanaf mijn woning in Jönköping ligt het natuurreservaat Dumme mosse. Mijn favoriete gebied om dicht bij huis te fotograferen. Het reservaat heeft een oppervlakte van zo’n 3000 hectare en bestaat uit een naaldbos met een groot moeras. In de zomer is mogelijk om wandelingen te maken van zo’n tien kilometer, en als er sneeuw ligt kan je hier een flink aantal kilometers maken op de langlaufski’s.
In juli dit jaar bezocht ik voor het eerst het Sarek Nationaal Park in Zweeds-Lapland. Dit is het meest bergachtige gebied van Zweden en wordt ook wel de laatste wildernis van Europa genoemd. Nergens anders vind je een bergketen die zo onaangetast is door de moderne mens. Hier zijn geen vaste routes en uitgezette wandelpaden waardoor het een uitdagend gebied is. Sarek herbergt veel bergtoppen van boven de 2000 meter en zo’n honderd gletsjers. Het water wat van deze gletsjers komt zorgt voor prachtige rivieren en voor de meest indrukwekkende delta die ik ooit heb gezien.
Het prachtige eiland Visingsö Midden in het Vättern meer – het op een na grootste meer van Zweden – ligt het kleine eiland Visingsö. Een geliefde bestemming bij zowel toeristen en de lokale bevolking. Geen tijd voor ontbijt! Ik wilde zo snel als mogelijk met de camera op pad. Het bijzonder zachte licht zorgde voor prachtige momenten!
De omgeving van Smögen combineert de typisch Zweedse architectuur met het echte kustgevoel. Dit kleine plaatsje midden in de archipel van Bohuslän is een schilderachtig vissersdorpje omringd door talloze eilanden. In de zomer zijn er diverse leuke dagtrips te maken naar de omliggende gebieden. Ook worden hier verschillende vistochten georganiseerd.
In de zomer van 2019 liep ik de Laugavegur trail in IJsland. Een vierdaagse wandeltocht van 54 kilometer van Landmannalaugar naar Pórsmörk. Het bleek een van de meest prachtige tochten die ik tot nu toe gelopen heb, waarbij het onderweg lijkt alsof de landschappen van een andere planeet zijn. De route gaat over lava, door een woestijn en langs een poollandschap. Niet eerder heb ik de verschillen van de omgeving zo zien veranderen in één tocht.
Back to Top