Verhalen

In samenwerking met Mountainreporters en Cewe geef ik mijn foto's een verhaal. Ik schrijf over mijn eigen reiservaringen en maak verschillende fotoreportages die online gepubliceerd worden. In deze artikelen komen nog meer foto´s voorbij en probeer ik andere te inspireren om ook op pad te gaan. Alle reportages zijn hieronder te bekijken.   

Fotoreportage: 
Een winterse storm op de Lofoten 

In maart dit jaar ben ik afgereisd naar de Lofoten in Noorwegen. Een prachtige bestemming in het noorden van Noorwegen. Ga mee op reis en bekijk de foto´s die ik daar gemaakt heb.

Cewe blog:
Op jacht naar het Noorderlicht

In deze blog neem ik je mee op jacht naar het noorderlicht en geef ik tips over hoe je dit het beste kunt fotograferen. 

Reisverslag:
Gammelstad en het noorderlicht

In januari 2022 reis ik naar het noorderlicht in Zweeds Lapland. Onderweg bezoek ik het eeuwenoude stadscentrum Gammelstad en verken ik Luleå. Ik eindig mijn reis met spectaculair noorderlicht.

Fotoreportage:
Dumme mosse natuurreservaat

Dichtbij huis is het ook mooi - Deze stelling is zeker in Zweden waar. Op zo’n tien minuten rijden vanaf mijn woning in Jönköping ligt het natuurreservaat Dumme mosse. Mijn favoriete gebied om dicht bij huis te fotograferen. Het reservaat heeft een oppervlakte van zo’n 3000 hectare en bestaat uit een naaldbos met een groot moeras. In de zomer is mogelijk om wandelingen te maken van zo’n tien kilometer, en als er sneeuw ligt kan je hier een flink aantal kilometers maken op de langlaufski’s.

Reisverslag:

Sarek Nationaal Park

In juli dit jaar bezocht ik voor het eerst het Sarek Nationaal Park in Zweeds-Lapland. Dit is het meest bergachtige gebied van Zweden en wordt ook wel de laatste wildernis van Europa genoemd.

Nergens anders vind je een bergketen die zo onaangetast is door de moderne mens. Hier zijn geen vaste routes en uitgezette wandelpaden waardoor het een uitdagend gebied is. Sarek herbergt veel bergtoppen van boven de 2000 meter en zo’n honderd gletsjers. Het water wat van deze gletsjers komt zorgt voor prachtige rivieren en voor de meest indrukwekkende delta die ik ooit heb gezien.

Fotoreportage:
Visingsö

Het prachtige eiland Visingsö Midden in het Vättern meer – het op een na grootste meer van Zweden – ligt het kleine eiland Visingsö. Een geliefde bestemming bij zowel toeristen en de lokale bevolking.

Geen tijd voor ontbijt! Ik wilde zo snel als mogelijk met de camera op pad. Het bijzonder zachte licht zorgde voor prachtige momenten. 

Fotoreportage:

De omgeving van Smögen

De omgeving van Smögen combineert de typisch Zweedse architectuur met het echte kustgevoel. Dit kleine plaatsje midden in de archipel van Bohuslän is een schilderachtig vissersdorpje omringd door talloze eilanden. In de zomer zijn er diverse leuke dagtrips te maken naar de omliggende gebieden. Ook worden hier verschillende vistochten georganiseerd.

Reisverslag IJsland:

Een bijzonder tocht op de Laugevegur trail


In de zomer van 2019 liep ik de Laugavegur trail in IJsland. Een vierdaagse wandeltocht van 54 kilometer van Landmannalaugar naar Pórsmörk. Het bleek een van de meest prachtige tochten die ik tot nu toe gelopen heb, waarbij het onderweg lijkt alsof de landschappen van een andere planeet zijn. De route gaat over lava, door een woestijn en langs een poollandschap. Niet eerder heb ik de verschillen van de omgeving zo zien veranderen in één tocht.